Vrijdag 8 december 2023
Rob Lutes & Rob MacDonald

Datum: vrijdag 8 december 2023
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje

 20,00

Nog 50 kaartjes beschikbaar

Aantal te bestellen kaarten:

Rob Lutes : zang/gitaar
Rob MacDonald : gitaar

Rob Lutes is een uit Montreal, Canada afkomstige singer-songwriter. Op het Montreal Folk Festival maakte hij grote indruk met zijn songs en optreden. Voordat hij muziek maakte, hield hij zich bezig met schrijven en redactiewerk. Op een bepaald moment kwam hij erachter dat het schrijven van songs echt ‘zijn ding’ was en hij besloot zich daar professioneel mee bezig te gaan houden.

Dat was niet zonder succes, want zijn optredens leidden tot tal van prestigieuze prijzen in zowel de USA als Canada.  Het genre waarin Lutes zich begeeft, bevindt zich op het snijpunt van Blues, Folk, Americana en hedendaagse singer-songwriter-genres.  “Meng blues, folk, Americana met wat country invloeden en je hebt het recept  van de Canadese singer-songwriter Rob Lutes te pakken.

Lutes is een meesterlijk gitarist met een onmiskenbare, soulvolle stem, die gestaag werkt aan een verzameling voortreffelijke nummers.  Hij won in 2022 de Canadian Folk Music Award als Contemporary Singer of the Year voor zijn nieuwste album Come Around (2021).   Zijn shows mixen zijn goed gemaakte originele liedjes met enkele juweeltjes uit de muziekgeschiedenis en verhalen over het leven.

Tijdens deze toer wordt Lutes begeleid door zijn compagnon Rob MacDonald, die bekend staat als een van Canada’s beste, meest veelzijdige gitaristen.

Gedurende meer dan twee decennia van samenspel hebben Lutes en MacDonald het zeldzame vermogen ontwikkeld om hun individuele geluiden – de akoestische fingerpicking-stijl van Lutes en de resophonic gitaarbegeleiding van MacDonald – naadloos te laten samensmelten tot een geluid dat uitzonderlijk ingenieus en intens is.