Zaterdag 20 april 2024
Lloyd Spiegel

Datum: Zaterdag 20 april 2024
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje

 20,00

Nog 36 kaartjes beschikbaar

Aantal te bestellen kaarten:

Lloyd Spiegel : zang, gitaar

Op zaterdag 20 april gaat Bakkeveen voor de eerste keer kennis maken met het fenomeen Lloyd Spiegel (1979), een Australische songwriter, zanger en gitarist van wereldfaam.
De veertiger heeft al een hele carrière achter zich: hij begon met optreden op 10-jarige leeftijd, produceerde tien albums en werkte mee aan vele andere opnames, zowel als artiest als producer.uLloyd Spiegel raakte geïnteresseerd in de blues toen hij zes jaar oud was door de platencollectie van zijn vader.
Op 16-jarige leeftijd werd Lloyd door Brownie McGhee  uitgenodigd om  naar de VS te komen.  Als een vastberaden jonge muzikant vond Spiegel na het opnemen van zijn eerste album zijn weg van Australië naar Amerika. “Ik was een 16-jarig kind aan de zuidkant van Chicago met een gitaar op mijn rug, aan het uitzoeken hoe ik in deze blues-clubs kon komen waar ik vaak over had gelezen.”
Sindsdien heeft Spiegel de wereld rondgereisd met frequente bezoeken aan Europa, Nieuw-Zeeland en de Verenigde Staten, waar hij optrad op grote festivals, theaters en iconische Juke Joints, evenals het ondersteunen van Ray Charles, Bob Dylan en Etta James op tour. Hij heeft gezeten met de grondleggers van de moderne blues van Brownie McGhee tot Luther Allison en meer recentelijk vond hij groot succes in Japan, met uitverkochte concerten in Tokyo Disneyland.

De liveshow van Lloyd gaat over zijn connectie met het publiek: “Uiteindelijk is het mijn taak om mensen een paar uur vrij te geven en hopelijk vertrekken ze met een glimlach op hun gezicht. Die verbinding is het meest bevredigende deel van mijn reizen. Lloyd Spiegel heeft het vermogen om het publiek vast te houden tot het einde van zijn optreden, een gitarist zonder gelijke met geweldige verhalen.