Vrijdag 11 oktober 2024
Peter Mulvey

Datum: vrijdag 11 oktober 2024
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje

 20,00

Nog 83 kaartjes beschikbaar

Aantal te bestellen kaarten:

Peter Mulvey : Zang, gitaar.

Peter Mulvey komt uit Milwaukee, Wisconsin, dat zo’n 70 km ten noorden van Chicago ligt aan het prachtige Lake Michigan. Op de universiteit (in Milwaukee) speelde (gitaar) en zong hij reeds zijn eigen songs. Tijdens een langdurig verblijf in Dublin (Ierland) polijstte hij zijn stijl van optreden, waarna hij sinds het begin van de jaren 90 een trouwe schare volgelingen in de Americana/Folk scene van de USA heeft opgebouwd dank zij een flink aantal CD’s  en veel optredens. Het succes valt niet te verwonderen als je de moeite neemt om zijn prachtige songs over mensen, hun gedrag n hun manier van leven te doorgronden. De liedjes hebben een ‘donker’ karakter, zijn gitaarspel is zeer ritmisch.
Peter Mulvey bedient zich van vele stijlen en doet dit met opvallend groot gemak. Het gaat hem goed af om dan eens te rocken om vervolgens in zijn muziek de vooroorlogse jaren te laten doorklinken, elementen uit de Ierse folk en americana te mixen of een jazzy-blues-feeling achter te laten.

Peter is geen muzikant die teruggetrokken op een zolderkamer leeft. Hij is bijna continu op tournee, host zijn eigen festival, was spreker op TEDx en hadden we al gezegd dat hij ook nog amateur-astrofysicus is? Zijn bestaan levert hem genoeg inspiratie op: sinds de vroege jaren negentig heeft Mulvey bijna twintig albums uitgebracht. Muzikaal bevindt hij zich ergens tussen folk en de americana, Mulveys teksten zijn even eigenzinnig als intelligent en op het podium is hij ook nog eens een begenadigd verteller!