Vrijdag 13 september 2024
Ralph de Jongh & Tim Birkenholz

Datum: vrijdag 13 september 2024
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje

 20,00

Nog 76 kaartjes beschikbaar

Aantal te bestellen kaarten:

Ralph de Jongh : gitaar, zang
Tim Birkenholz : gitaar

Na het bruisende concert van Ralph de Jongh met zijn band in de Schaapskooi van ’t Fryske Gea in 2023, werd gelijk afgesproken dat Ralph snel terug moest komen in Bakkeveen. Dit keer in een kleinere bezetting , duo met Tim Birkenholz, in een intieme setting in de zaal van Dûndelle.

Blueszanger, gitarist en componist Ralph de Jongh is geboren in het Brabantse Roosendaal. De muzikaliteit en creativiteit zit er al van jongs af aan in. Vanaf de jaren ’90 speelt hij gitaar, zingt en schrijft hij eigen nummers. Zijn eerste band, The Blue Band, vormde hij samen met Harmen Fraanje in 1992.
In 2001 staat De Jongh in het voorprogramma van Peter Green. Een aantal jaren later, in 2004, wordt hij ‘ontdekt’ door Harry Muskee van Cuby and the Blizzards. Muskee was zo onder de indruk dat hij hem uitnodigde om als vaste support mee te gaan op tournee in 2006 en 2008.
In 2010 jaar wint De Jongh de Dutch Blues Awards voor Best Vocal. Wat resulteerde in het vertegenwoordigen van Nederland op de International Blues Challenge in Memphis. Een bluesheld is geboren!
Ieder optreden is uniek en de muziekstijlen variëren van klassiek tot country, van rock tot rasta en van blues naar klompen.
Ralph de Jongh heeft maar liefst achtentwintig albums op zijn naam staan.  Waaronder het vierdelige album Roadtrippin uit 2021 dat live en in slechts eeen take is opgenomen en ter plekke is gemixt en gemasterd. Dit typeert zijn unieke speelstijl.

Tim Birkenholz de meestergitarist uit Leeuwarden , is tevens zanger en producer die afgelopen jaren naam en ervaring in de Nederlandse muziekwereld heeft opgedaan met Electric Hollers, Ralph de Jongh, Ruben Hoeke, Bluesworld Collective en solo optredens. Met Electric Hollers bracht hij samen drie platen uit, stond in de finale van de Dutch Blues Challenge en heeft in voorprogramma’s van onder andere Ten Years After, King of The World en Ruben Hoeke gestaan.