Vrijdag 25 oktober 2024
John Gorka

Datum: vrijdag 25 oktober 2024
Deuren open: 19.30 uur
Aanvang concert: 20.30 uur
Prijs kaartje

 20,00

Nog 69 kaartjes beschikbaar

Aantal te bestellen kaarten:

John Gorka : zang , gitaar.

John Gorka is misschien wel de ultieme iconische singer-songwriter van de folkscene van de jaren 80. Afkomstig uit New Jersey, maar gesmeed in de Greenwich Village Fast Folk-scene, verfijnde hij zijn vakmanschap en persoonlijkheid tot een onmiskenbaar imago: warm en oprecht. Zijn rijke, veelzijdige liedjes vol diepgang, schoonheid en emotie hebben internationaal veel aandacht gekregen van critici en publiek. Gorka is geen naar binnen gekeerde zeveraar die vol zelfbeklag verslag doet van mislukte relaties, vervlogen dromen of gemiste kansen. Het zijn meer overpeinzingen en observaties die in intieme songs met mooie teksten tot nadenken stemmen. Tegenwoordig klinken zijn oude liedjes net zo waar als altijd, en zijn nieuwe zijn net zo goed.
Rolling Stone noemde Gorka “de meest vooraanstaande mannelijke singer/songwriter van de nieuwe folkbeweging.” Boston Globe zei: “Gorka wordt alom geprezen vanwege de verfijnde intelligentie en provocerende originaliteit van zijn liedjes.”
Veel bekende artisten hebben liedjes van John Gorka opgenomen en/of uitgevoerd, waaronder Mary Chapin Carpenter, Nanci Griffith, Mary Black en Maura O’Connell.
John Gorka is een graag geziene gast in Bakkeveen, hij stond al meerdere keren succesvol bij ons op het podium. In 2013 bezocht hij ons voor het laatst, we zijn dan ook ontzettend blij om deze oude bekende grootmeester na zoveel jaar weer te mogen gaan aanschouwen.